fbpx
NaslovnicaMINA Business3D virtuelna prezentacija investicionih potencijala Tivta

3D virtuelna prezentacija investicionih potencijala Tivta

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Sekretarijat za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat uradio je 3D virtuelnu prezentaciju investicionih potencijala na području te lokalne samouprave.

Sekretar za turizam i preduzetništvo, Petar Vujović, kazao je da je u pitanju inovacija koja je započela prošle godine.

“Prije mjesec smo dobili prve virtuelne viar naočare putem kojih se mogu pogledati investicioni potencijali opštine”, saopštio je Vujović.

U pitanju je pilot projekat kroz koji su za sada obrađene tri investicione lokacije – uvala Zagreb, sportski kompleks Župa i buduća akademija fudbalskog kluba Arsenal, prenosi Radio Tivat.

“Prezentacija je urađena na najsavremeniji tehnološki način koji je dostupan u ovom trenutku”, rekao je Vujović.

Kako je objasnio, suština je da se budućim investitorima olakša prezentacija investicionih potencijala opštine, da ne moraju da idu na samu lokaciju.

„Dovoljno je staviti vurtuelne naočare i kroz trominutni film pogledati šta nudi neka lokacija. Osim te tri, pokriveni su i kadrovi šireg dijela Tivta, uključujući nautičko naselje Porto Montenegro i turistički kompleks Luštica Bay“, naveo je Vujović.

Zainteresovani investitori na taj način mogu da steknu kompletnu sliku o prirodnim ljepotama tivatske opštine i investicionim lokacijama sa svim parametrima o budućoj izgradnji koja je moguća na određenoj lokaciji.

Video zapisi se mogu upload-ovati, odnosno dodavati novi sadržaji.

“Kako se Tivat bude razvijao, kako budu interesantne pojedine lokacije, one se mogu dodavati u taj video sadržaj. Na taj način će se obezbjediti jedna sasvim nova prezentacija i obezbjediti jedan sasvim novi pogled na Tivat“, smatra Vujović.

Namjera je da se virtuelna prezentacija investicionih potencijala uskoro predstavi i široj javnosti.

Najčitanije