fbpx
NaslovnicaCrna GoraZbog kršenja mjera zatvaraće objekte od tri do 30 dana

Zbog kršenja mjera zatvaraće objekte od tri do 30 dana

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja je, u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove, upozorilo vlasnike ugostiteljskih i ostalih uslužnih objekata i priređivače igara na sreću da će za kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti biti kažnjeni zatvaranjem objekata od tri do 30 dana.

Iz Ministarstva su kazali da će se kršenje tog Zakona bez oklijevanja kažnjavati, i to ne samo novčanom kaznom, već i zatvaranjem i pečaćenjem objekata u trajanju od tri dana.

Oni su pojasnili da se, u slučaju da jedan objekat više od jednom prekrši mjere, narednom prilikom zatvara 15 do 30 dana.

“Ministarstvo očekuje da privreda, kojoj smo maksimalno izašli u susret i stvorili uslove za rad i dobru turističku sezonu, odlučnije uvaži svaki život u Crnoj Gori, svako radno mjesto i napore kompletnog zdravstvenog Sistema”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da, nažalost, sve dosadašnje molbe nijesu urodile plodom u obimu u kom je to profesionalno bilo očekivano.

“Odsustvo društvene i profesionalne odgovornosti u ovom trenutku bez izuzetka biće kažnjavano”, poručili su iz tog resora.

Oni su dodali da je za prisustvo svim masovnim manifestacijama, uključujući posjete noćnim klubovina, neophodno predočiti potvrdu da je prošlo 14 dana od potpune vakcinacije protiv COVID-19.

“Ili negativnog rezultata PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili brzog antigenskog testa – BAT koji nije stariji od 48h ili pozitivnog rezultata serološkog testa – antitijela klase IgG koji nije stariji od 90 dana”, precizirali su iz Ministarstva.

Iz tog resora ssu podsjetili da aktuelne mjere važe do 30. jula, uz napomenu da će se, u slučaju promjene epidemiološke slike, one bez odlaganja prilagođavati situaciji na terenu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije