fbpx
NaslovnicaGlavna vijestVlada da razmotri ograničavanje cijena određenih proizvoda

Vlada da razmotri ograničavanje cijena određenih proizvoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokrate (SD) su pozvale Vladu da po uzoru na odluku izvršne vlasti Hrvatske nađe odgovarajući način za ograničavanje cijena za određene proizvode kojima se osigurava zaštita i zdravlje ljudi.

Poslanik i član Predsjedništva SD-a, Boris Mugoša, podsjetio je da su proizvodi, shodno navedenoj odluci Vlade Hrvatske kao zemlje koja je članica Evropske unije (EU), na koje se primjenjuje mjera kontrole cijena brašno, mlijeko i mlijeko u prahu, jaja, šećer, so, riža, tjestenina, svježe meso, riba, voće i povrće, mesne konzerve, riblje konzerve, jestivo ulje, dječja hrana i pelene.

„Odlukom su obuhvaćeni i voda za piće, deterdžent za veš i za suđe, sapun, sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku, uključujući koncentrovani alkohol, zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća, zaštitne naočare, rukavice i navlake za cipele, zaštitne maske – hirurška, respiratori/transportni ventilatori, ljekovi i medicinski proizvodi, kao i posteljina za zdravstveni sistem“, naveo je Mugoša u saopštenju.

On je objasnio da se najvišom cijenom proizvoda, shodno navedenoj odluci, smatra ona na dan 30. januar, kada je Svjetska zdravstvena organizacija ( SZO) proglasila zaraznu bolest COVID-19 uzrokovanu virusom SARS–CoV-2 javno zdravstvenom prijetnjom od međunarodnog značaja.

„Vanredne okolnosti u kojima se nalazimo zahtijevaju i vanredne mjere u interesu građana. Ovo je, vjerujemo, jedna od mjera koja nam je potrebna, jer ne smijemo dozvoliti da neko ostvaruje ekstra profit koristeći ovu izuzetno ozbiljnu situaciju“, zaključio je Mugoša.

Najčitanije