fbpx
NaslovnicaGlavna vijestURA i SNP da saopšte da li će preispitivati afere DPS-a

URA i SNP da saopšte da li će preispitivati afere DPS-a

Podgorica, (MINA) – Kabinet premijera Zdravka Krivokapića pozvao je Građanski pokret (GP) URA i Socijalističku narodnu partiju (SNP) da saopšte javnosti da li će se nova vlada baviti, kako su naveli, aferama Demokratske partije socijalista (DPS) i njenog lidera Mila Đukanovića.

Iz kabineta Krivokapića saopštili su da frapira činjenica da GP URA i SNP, ni u jednom od mogućih sporazuma koji su se pojavili u javnosti, ne razmatraju utvrđivanje odgovornosti Đukanovića i njegovo učešće u aferama Telekom, Snimak, Limenka, Abu Dabi fond, Koverta, Možura, Pandora papiri.

Kako su rekli, u jednoj verziji sporazuma URA se obavezuje da će se nova vlada baviti utvrđivanjem odgovornosti postojeće Vlade, bez pomena o tridesetogodišnjoj pohari Crne Gore od strane DPS režima.

“Stoga pozivamo predstavnike GP URA i SNP-a da odgovore crnogorskoj javnosti da li će se Vlada, koju planiraju da formiraju uz manjinsku podršku Đukanovića, baviti aferama DPS-a i njihovog šefa, ili će, ucijenjeni od kreatora hibridnog režima, sprovoditi hajku nad članovima Vlade Krivokapića”, kaže se u saopštenju.

Iz kabineta Krivokapića kazali su da, nakon optužbi novih koalicionih partnera URA-e da žele uvesti „proruski i antizapadni SNP” u manjinsku vladu, „avangardni gejm čejndžeri” štancaju i potpisuju različite ugovore sa potencijalnim partnerima.

“Poznato je koliko „dosljedno” GP URA poštuje političke sporazume koje potpisuje njihov lider”, rekli su iz Krivokapićevog kabineta.

Prema njihovim riječima, najbolji primjer te dosljednosti se ogleda u poštovanju sporazuma tri lidera pobjedničkih koalicija, koji je potpisan nakon izborne pobjede 30. avgusta 2020. godine.

Iz kabineta premijera su kazali da je URA, zajedno sa DPS-om, nakon godinu srušila dvojicu ko-potpisnika tog sporazuma.

“U tom smislu, pozivamo građane Crne Gore da predvide kako će proći novi ko-potpisnici, novih sporazuma, koliko god ih bilo. Jer se ispostavlja da politička praksa i ponašanje GP URA svim potencijalnim političkim partnerima uliva „enormno” povjerenje”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije