fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Nikšiću otvorena sva biračka mjesta

U Nikšiću otvorena sva biračka mjesta

Nikšić, (MINA) – Na lokalnim izborima u Nikšiću otvorena su sva biračka mjesta, ali se sa početkom glasanja kasnilo u zgradi Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

U Nikšiću je jutros u sedam sati počelo izjašnjavanje građana o povjerenju za liste četiri koalicije i dvije partije, koliko ih učestvuje u izbornoj trci.

“Svih 138 biračkih mjesta otvoreno je, ali da se kasnilo sa početkom glasanja u zgradi EPCG, oko 45 minuta, jer kamere nijesu bile isključene”, kazali su iz OIK-a agenciji MINA.

Jedan od članova OIK-a, Eleonora Šturanović, predočila je da je na jednom biračkom mjestu u EPCG glasanje počelo čim su kamere isključene, dok se na drugom čekalo kako bi se ispoštovao zahtjev da se kamere nakon isključenja prekriju”, objasnila je Šturanović.

Ona je navela da su članovi OIK-a, jutros od 5 do 7 sati obišli sva biračka mjesta i da je sve omogućeno kako bi se glasanje odvijalo u skladu sa zakonom.

Predsjednik OIK-a, Rade Perišić, ranije je saopštio da je sve spremno i da pravo glasa ima 58.833 birača.

Izjašnjavanje će biti omogućeno i na tri biračka mjesta u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu i Bijelom Polju, kao i Istražnom zatvoru.

Birališta će, kako je predviđeno, biti zatvorena u 20 sati.

Na biračkom listiću prva je izborna lista koalicije ”Evropski tim za Nikšić”, koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija (LP) i Patriotsko-komitski savez (PKS), a pod brojem dva Narodni pokret Miodraga Davidovića pod nazivom “Za vaskrsenje Nikšića”.

Na trećem mjestu na listiću je Socijaldemokratska partija Crne Gore “Srcem za Nikšić”, a na četvrtom koalicija “Za budućnost Nikšića”, koju čine Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP), Građanski pokret “Za život Nikšića”, Radnička partija(RP), Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija, Srpska radikalna stranka, Socijalisti Crne Gore i Pokret penzionera i invalida rada.

Koalicija “Crno na bijelo – Može Nikšić” koju čini Građanski pokret URA i nestranačke ličnosti je pod brojem pet, a na poslednjem šestom mjestu na listiću je koalicija “Mir je naša nacija – Zaokruži slobodu”, u kojoj su Demokrate, Građanski pokret “Ne damo Nikšić”, Demos, Partija penzionera, invalida i restitucije i “Plenum 083”.

Prethodni lokalni izbori održani su 2017. godine u Nikšiću opozicija je bojkotovala, a učestvovali su DPS i SD, koji i vrše vlast u tom gradu.

Najčitanije