fbpx
NaslovnicaGlavna vijestTuristi se očekuju u julu i avgustu

Turisti se očekuju u julu i avgustu

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Ulcinj bi, nakon popuštanja uvedenih mjera zbog koronavirusa, jedan dio ljeta mogao biti poželjna destinacija za turiste iz regiona, ocijenili su turistički radnici i dodali da očekuju dolazak gostiju u julu i avgustu.

Direktor Turističke organizacije (TO) Ulcinj, Fatmir Đeka, kazao je za Dan da je optimista kada je u pitanju turistička sezona.

“Uvjeren sam da ćemo u julu i avgustu imati turiste. Ulcinjani su vrijedni i vrlo brzo će spremiti za sezonu. U slučaju otvaranja granica, naša prednost je što smo lako dostupni turistima iz regiona koji su inače prošle godine činili više od 70 odsto turista”, rekao je Đeka.

On smatra da je prednost Ulcinja Velika plaza duga 12 kilometara, gdje se, ukoliko bude potrebe, može obezbijediti socijalna distanca.

“Konkurentni smo i sa cijenama jer smo prošle godine bili u tom smislu najpovoljniji u regionu, što se vjerujem može desiti i ove godine”, poručio je Đeka.

Prema njegovim riječima, turizam je za Ulcinj najvažnija privredna grana, jer se preko dvije trećine prihoda, na direktan ili indirektan način, ostvaruje od tog sektora.

“Za nas bi propast sezone bila katastrofalna ali ipak vjerujemo da do toga neće doći”, dodao je Đeka.

Iz Lokalne turističke organizacije (LTO) su nedavno saopštili da pripremaju veliku promotivnu kampanju u zemljama regiona i unutar države u kojem se Ulcinj prikazuje kao bliska, sigurna i poželjna destinacija.

LTO će uskoro štampati katalog privatnog smještaja, stimulisati mlade ljude da postanu turistički vodiči, povećati broj manifestacija koje će biti održane tokom i u postsezoni.

Petar Delić iz kompanije Dely tours, koja upravlja autokampom i plažom Safari i hotelom Laguna, saopštio je da će obaviti potrebne pripreme kako bi spremno dočekali eventualne goste.

“Za sada je sve neizvjesno. Predsezona je propala i svi aranžmani koje je trebalo da imamo su otkazani. U narednom periodu sve zavisi od ljudi, odnosno koliko će biti spremni da dođu na odmore i hoće li se i kada, otvoriti granice”, rekao je Delić.

Ako nešto i bude od sezone, biće to, kako je kazao, u avgustu i septembru i tada se eventualno mogu očekivati gosti iz regiona.

“Mi svakako moramo spremno dočekati sezonu kada god da gosti počnu dolaziti”, zaključio je Delić.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...