fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSpremni da podrže novu vladu

Spremni da podrže novu vladu

Podgorica, (MINA) – Hrvatska građanska inicijativa (HGI) spremna je za potpisivanje Sporazuma i podršku novoj vladi Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Iz HGI su naveli da su zadovoljni sastankom lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i predsjednika stranke Adrijana Vuksanovića.

„Posebno pozdravljamo izraženu želju Abazovića da budemo dio 43. vlade Crne Gore, zajedno s političkim predstavnicima drugih manje brojnih naroda“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, u HGI su od početka isticali značaj buduće manjinske vlade i da sada daju doprinos njenoj realizaciji.

„Smatramo da je ona izraz odgovornosti prema Crnoj Gori i njenoj budućnosti. U tome posebnu ulogu igraju manjinska prava i njihova društvena i politička zastupljenost“, kazali su iz HGI.

Oni su naveli da im je drago što je njihova misija i zalaganje za afirmaciju posebnosti manjina i multikulturalizma i za prosperitetniju i građansku Crnu Goru, prepoznata ne samo u Zagrebu i na drugim međunarodnim adresama, već i od političkih struktura u Podgorici.

Iz te stranke su poručili da će nastaviti jačanje prijateljskih odnosa Crne Gore i Hrvatske i doprinositi pozitivnom imidžu države pred svijetom sprovodeći agendu u integracionom EU procesu.

„Iskazujemo spremnost, na osnovu razgovora s mandatarom Abazovićem, za potpisivanjem Sporazuma, kako bismo i na taj način podržali novu Vladu Crne Gore i njen rad“, istakli su iz HGI.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije