fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSpajić: Politički angažman realna opcija

Spajić: Politički angažman realna opcija

Podgorica, (MINA) – Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je da će, ukoliko više ne bude u Vladi, razmisliti o političkom angažmanu, dodajući da to je realna opcija zbog očekivanja građana.

Spajić je, na radnom doručku sa novinarima, kazao da bi, u slučaju političkog angažmana, trebalo da se bave isključivo ekonomijom.

“Ne mislim da bi stranka trebalo da se zove Demohrišćanska. Protiv toga sam da ima religiozni naziv”, rekao je Spajić, prenosi Pobjeda.

Prema riječima Spajića, ne postoji razlog za formiranje manjinske vlade, osim “tog virtuelnog straha od pravljenja stranke”, o čemu niko, kako je rekao, nije razmišljao.

“Političari su takvi licemjeri. Oni su morali očekivati da isporučimo rezultate, a onda su nam zadali finalni udarac. Oni ne razmišljaju racionalno”, ocijenio je Spajić.

On je komentarišući govor ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić na protestu u Podgorici, rekao da ih je vrlo teško povezati u bilo kakvom nacionalističkom i radikalnom kontekstu.

“Nemamo tu barijeru u glavi podjela na razne etničke grupe. Ja sam sa 17 godina otišao iz Crne Gore, nijesam pričao svoj jezik. Zadnja djevojka mi je bila Francuskinja, prije toga Indonežanka muslimanka. Ne mogu zamisliti kontekst u kojem bi mogao da se povežem sa nacionalističkim stavovima”, kazao je Spajić.

On je rekao da nije slušao šta je Bratić izgovarala “jer je na čudan način izgovarala”.

“Ograđujem se od bilo kakvih radikalnih izjava. Svako treba da preuzme odgovornost za svoje izjave. Apsolutno se ograđujem od svake izjave koja nije primjerena”, naveo je Spajić.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da, ukoliko se Vladi izglasa nepovjerenje, mijenjaju se pretpostavke.

“Slažem se sa ministrom Spajićem da naziv ne bi trebalo da ima religioznu konotaciju. Možda bi najbolje bilo da se zove Evropa sad”, naveo je Milatović.

Na pitanje hoće li 4. februara, kada poslanici budu raspravljati o povjerenju Vladi, biti u ili ispred parlamenta, on je odgovorio da pretpostavlja da će na početku biti u Skupštini.

“Kako će se završiti – vidjećemo”, dodao je Milatović.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je kazala da se ne bi izjašnjavala o bilo kakvom političkom angažmanu i naglasila da je ona prije svega ljekar, i da nikada nije pripadala nijednoj političkoj partiji.

“Nijesmo mi ovdje zbog fotelja. Ne doživljavamo promjene na taj način. Smatramo da bi bilo najbolje da se parlamentarna većina dogovori i da nastavimo put prema Evropi”, rekla je ona.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Borovinić Bojović je kazala da će se, ukoliko se nastavi trend sa koronavirusom, prvenstveno kliničke slike, epidemijske mjere liberalizovati, ali teško da će biti potpuno ukinute.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori se, u posljednja 24 sata, dogodilo 13 saobraćajnih...