fbpx
NaslovnicaCovid19Registrovana 132 slučaja infekcije koronavirusom

Registrovana 132 slučaja infekcije koronavirusom

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, registrovana 132 nova slučaja infekcije koronavirusom, 117 među građanima Crne Gore i 15 među turistima koji borave na teritoriji države, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom četvrtka završile analizu i dostavile rezultate za 2.655 uzoraka na koronavirus.

Od ukupnog broja novih slučajeva infekcije, 11 odsto čine turisti.

Novootkriveni slučajevi su iz Budve 27, Podgorice i Bara po 17 Nikšića 14, Herceg Novog 12, Kotora 11, Tivta devet, Cetinja šest, Andrijevice dva i Berana i Bijelog Polja po jedan.

U Crnoj Gori po prvi put od 5. maja broj novozaraženih u jednom danu je preko 100.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za petak je iznosio 4,97 odsto.

“Tokom jučerašnjeg dana IJZCG nije prijavljen nijedan smrtni ishod povezan sa SARS-CoV-2 infekcijom ”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.624.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 29 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 631.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 101.061.

U Budvi su trenutno aktivna 174 slučaja koronavirusa, u Podgorici 158, Kotoru 63, Herceg Novom 50, Nikšiću 47, Baru 43, Tivtu 36, na Cetinju 21, Andrijevici sedam, Pljevljima šest, u Ulcinju pet.

U Beranama, Bijelom Polju i Danilovgradu su trenutno aktivna po četiri slučaja koronavirusa, u Tuzima tri, Šavniku i na Žabljaku po dva i u Plavu i Rožajama po jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici i Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije