fbpx
16 C
Podgorica
September 28, 2022.
NaslovnicaGlavna vijestRakčević kupio zemljište u uvali plaže Lučice

Rakčević kupio zemljište u uvali plaže Lučice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Petrovačko hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Vile Oliva, privrednika Žarka Rakčevića, postalo je vlasnik atraktivnog zemljišnog kompleksa od 9,43 hiljade kvadrata u uvali plaže Lučice nadomak Petrovca, pišu Vijesti.

Tim zemljištem je do 20. jula, kada je izvršena promjena vlasnika u katastarsko jevidenciji Uprave za nekretnine, gazdovala firma Property investments.

Firma Property investments je povezivana s Oliverom Ilinčič nekadašnjom savjetnicom Svetozara Marovića.

Imovinu firme je prodavala banka zbog nevraćenih dugova.

Rakčevićeva hotelska kompanija je tom kupovinom „zaokružila“ veliku zemljišnu parcelu u Lučicama, pošto je prije dvije godine na javnom nadmetanju za 1,18 miliona EUR kupila i atraktivni zemljišni kompleks od 9,2 hiljade kvadrata u uvali Lučice.

Zemljištem je gazdovala firma Adriatic investments, takođe neformalno povezivana s Ilinčić.

Tada je javni izvršitelj organizovao ročište za prodaju nepokretnosti na zahtjev Hipo Alpe Adria Developmenta, nakon što Adriatic investments nije vratio kredit koji je uzeo prije više od deceniju.

Na oba zemljišna kompleksa od ukupno 18,6 hiljada kvadrata obje firme – Property i Adriatic investments, bila je 2007. godine upisana hipoteka Hipo Alpe Adria banke, na ukupno kreditno zaduženje od pet milona.

Najčitanije