fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPozdravili izbor TS, očekuju novog vršioca dužnosti VDT-a

Pozdravili izbor TS, očekuju novog vršioca dužnosti VDT-a

Podgorica, (MINA) – Evropska komisija (EK) pozdravila je izbor novog Tužilačkog savjeta, uz ocjenu da je sljedeći korak izbor novog vršioca dužnosti /v.d./ vrhovnog državnog tužioca.

Portparolka EK Ana Pisonero Hernandez je navela da se od članova Tužilačkog savjeta očekuje da postupaju sa najvišim integritetom, na nepristrasan i profesionalan način.

“Vjerujemo da će Crna Gora sada prioritetno moći da riješi sva preostala pitanja istaknuta u naknadnom mišljenju Venecijanske komisije o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu”, istakla je Pisonero, prenosi portal RTCG.

Ona je, komentarišući stavove jednog od članova Savjeta, Borivoja Đukanovića, koji je nedavno poručio da je Haški sud formiran kako bi se Srbi istorijski degradirali, kazala da Evropska unija odbacuje i osuđuje svako poricanje, relativizaciju ili pogrešno tumačenje genocida u Srebrenici.

“Od svake države koja teži da se pridruži Uniji očekuje se da se pridržava i promoviše vrijednosti kao što su demokratija, ljudska prava, tolerancija i pravda. To podrazumijeva postupanje prema žrtvama genocida sa najvećim poštovanjem i dostojanstvom”, naglasila je Pisonero.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije