fbpx
NaslovnicaGlavna vijestPotvrđen pad aviona, nema informacija o preživjelima

Potvrđen pad aviona, nema informacija o preživjelima

Peking, (MINA) – Kineska avio-kompanija China Eastern Airlines potvrdila je danas da je njen avion, u kojem su bila 132 putnika i člana posade, srušio na jugu Kine, dok mediji javljaju da nema naznaka da u nesreći ima preživjelih.

Uprava za civilni aviosaobraćaj navela je u saopštenju da se avion srušio u blizini grada Vudžou.

U saopštenju se dodaje da je avion letio iz grada Kunming u zapadnoj provinciji Junana za industrijski centar Guangdžou, na istočnoj obali zemlje.

Agencije prenose izjave zvaničnika spasilačkih službi da se avion pri padu raspao i izazvao požar u kojem su uništena stabla bambusa.

Dnevnik Ženmin Žimbao citirao je zvaničnika lokalne vatrogasne službe koji je rekao da među ostacima aviona “nema znakova života”.

Navodi se da su vatrogasci do mjesta pada aviona u udaljenom planinskom predjelu došli pješke, dok vatrogasna kola nijesu mogla da se probiju.

Kineski predsjednik Si Ðinping pozvao je da se ulože svi napori u spasilačku operaciju, da se na odgovarajući način sprovedu sve radnje nakon nesreće i da se istraže potencijalni rizici kako bi se osigurala bezbjednost kompletnog aviosaobraćaja.

Si je pozvao istražitelje da što prije utvrde uzrok pada aviona.

Putnički avion Boing 737 kompanije China Eastern Airlines u kojem su bila 132 putnika srušio se danas na jugu Kine, a uzrok pada aviona starog šest godina nije poznat.

Avion je poletio u 13 sati i 11 minuta po lokalnom vremenu iz Kunminga, a trebalo je da sleti u 15 sati i pet minuta u Guangžu.

Sa praćenja na portalu Flajt radar nestao je u 14 sati i 22 minuta, na visini od 982 metra, pri brzini od 696 kilometara na sat.

Posljednja avionska nesreća sa smrtnim ishodom u Kini zabilježena je 2010. godine, kada su u padu aviona prilikom slijetanja na aerodrom u Jičunu poginule 44 osobe, od 96 koliko ih je bilo u letilici.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...