fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOdlaganje izvršenja samo na zahtjev dužnika

Odlaganje izvršenja samo na zahtjev dužnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Javni izvršitelji neće naplaćivati potraživanja od građana u narednih 90 dana jedino onima koji kod izvršnog povjerioca podnesu zahtjev o odlaganju izvršenja.

Kako je Dnevnim novinama objasnio predsjednik Komore javnih izvršitelja Crne Gore i javni izvršitelj za područje Osnovnog suda u Cetinju Vidak Latković, da bi se primijenile Vladine mjere u borbi protiv koronavirusa građani se zahtjevom u kojem traže odlaganje naplate potraživanja moraju obratiti izvršnom povjeriocu, odnosno onome kome duguju bilo da je riječ o pojedincu ili kompaniji, a oni će obavijestiti javne izvršitelje o tome.

Redakciji Dnevnih novina u četvrtak su se javljali građani zatečeni što im se sa žiro-računa i dalje, uprkos Vladinim mjerama, skida novac po nalogu javnih izvršitelja.

Latković je objasnio da ne postoji mjera koja javnim izvršiteljima omogućava da odlože ili obustave izvršenje, već se isto radi isključivo na predlog izvršnog povjerioca shodno Zakonu o izvršenju i obezbjeđenju.

“Dakle, javni izvršitelji su dužni da postupaju u svim predmetima bez odlaganja imajući u vidi da je izvršenje hitno po zakonu. Javni izvršitelji su obustavili rad sa strankama i dostavljanje pošte obavljaju isključivo putem Pošte, a shodno mjerama nadležnih vlasti. Upućujemo građane da u komunikaciji sa izvršnim povjeriocima zahtijevaju odlaganje izvršenja”, kazao je Latković.

Najčitanije