fbpx
NaslovnicaCrna GoraObrazovno-vaspitne ustanove od ponedjeljka otvorene u 15 opština

Obrazovno-vaspitne ustanove od ponedjeljka otvorene u 15 opština

Podgorica, (MINA) – Javne i privatne obrazovno–vaspitne ustanove biće od ponedjeljka otvorene u 15 opština, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, kazali su da će škole od ponedjeljka raditi u Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Budvi, Tuzima, Rožajama, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju i Cetinju.

“U Danilovgradu, Mojkovcu, Podgorici, Šavniku, Pljevljima, Andrijevici, Kolašinu, Nikšiću i Beranama javne i privatne predškolske ustanove neće raditi”, dodaje se u saopštenju

Navodi se da će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole i četvrtog razreda gimnazije i stručnih škola, koji će u svim opštinama nastavu pohađati u školi-

Takva odluka, kako su kazali, donešena je u cilju dodatne podrške polumaturantima i maturantima, uzimajući u obzir da će se eksterna provjera znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obaviti u utorak, srijedu i četvrtaka, dok će se polaganje stručnih i maturskih ispita obaviti od 24. aprila do 9. juna.

Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

Najčitanije