fbpx
NaslovnicaGlavna vijestNastavak sastanka u srijedu

Nastavak sastanka u srijedu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak predstavnika Ministarstva finansija i kandidata za ministre u novoj vladi, u vezi Nacrta budžeta za narednu godinu, biće nastavljen u srijedu, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Iz Ministarstva su kazali da se resorni ministar Darko Radunović sa saradnicima danas sastao sa kandidatima za ministre u novoj vladi, Milojkom Spajićem, Jakovom Milatovićem i Mladenom Bojanićem kako bi razgovarali o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama.

„Predstavnici Ministarstva finansija upoznali su sagovornike sa aktuelnim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima i prezentovali osnovne parametre koji su obilježili ovu, kao i projekcije za narednu godinu”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je, uvažavajući ozbiljnost finansijske situacije, sastanak protekao u konstruktivnom razgovoru i da će biti nastavljen u srijedu.

Nacrt budžeta za narednu godinu urađen je u zakonskom roku do 30. oktobra, ali nije poslat Vladi odnosno Skupštini, jer je mandatar, Zdravko Krivokapić, najavio reorganizaciju izvršne vlasti.

Najčitanije