fbpx
NaslovnicaCrna GoraNadležni da provjere postupanje menadžmenta Montefarma

Nadležni da provjere postupanje menadžmenta Montefarma

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je nadležne da provjere da li u postupcima menadžmenta Montefarma ima elemenata nesavjesnog poslovanja, zloupotrebe službenog položaja, ali i mobinga prema zaposlenim.

Poslanik SDP-a Adnan Striković kazao je da je već predugo Montefarm i nedovoljna snabdjevenost javnih zdravstvenih ustanova ljekovima tema koja s pravom okupira javnost u Crnoj Gori.

Zato je, kako je kazao, SDP uputio pismo Montefarmu sa namjerom da se bliže upozna sa radom te državne ustanove.

“Dobili smo odgovor na osnovu kojeg sa žaljenjem moramo konstatovati da su nam razlozi gore navedenih problema sada mnogo jasniji”, rekao je Striković.

On je kazao da se, umjesto da fokus rada menadžmenta Montefarma bude blagovremena i optimalna snabdjevenost zdravstvenih ustanova ljekovima, ta ustanova po sopstvenom kazivanju uglavnom bavila revanšizmom i disciplinskim postupcima protiv svojih zaposlenih.

Prema riječima Strikovića, javna ustanova Montefarm u posljednje dvije godine postala je sinonim za kažnjavanje svojih uposlenika.

“Pozivamo nadležne državne organe da provjere da li u postupcima menadžmenta Montefarma ima elemenata nesavjesnog poslovanja, zloupotrebe službenog položaja, ali i elemenata mobinga prema zaposlenim”, kazao jeStriković.

Kako je naveo, u ustanovi koja se nalazi u sistemu javnog zdravstva, direktor je uspio da za dvije godine disciplinski kazni 65 zaposlenih.

Striković je rekao da su u 2021. godini disciplinska kažnjena 24 zaposlena, a u prošloj 41.

“Ako se ima u vidu da je broj zaposlenih na dan 29. novembra prošle godine iznosio 434, to znači da je direktor Montefarma uspio da kazni 15 odsto ukupnog broja zaposlenih”, naveo je Striković u saopštenju.

On je kazao da su od disciplinskih kazni, koje su se kretale u prosjeku po 30 odsto umanjenja plate, pa do otkaza, upečatljivije bile odluke direktora o premeštaju zaposlenih iz grada u grad, iz apoteke u apoteku.

Striković je rekao da podaci o neizmirenim obavezama za 2021. i prošlu godinu pokazuju kako je menadžment vodio Montefarm.

“Menadžment je uspio da napravi neizmirene obaveze za 2021. godinu u iznosu od 38,3 miliona EUR, a na dan 29. novembar prošle godine dugovanja prema dobavljačima (domaćim i inostranim) iznosila su 26 miliona EUR”, naveo je Striković.

Prema njegovim riječima, direktor Montefarma postao je poznat po kupovini službenih auta, koja drastično prevazilaze potrebe te ustanove.

Striković je pozvao Ministarstvo zdravlja, ali i druge nadležne organe, da se pozabave navodima o poslovanju Montefarma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu