fbpx
NaslovnicaCrna GoraMuratović: DPS će sjutra izabrati kandidata koji ima najveće šanse za pobjedu

Muratović: DPS će sjutra izabrati kandidata koji ima najveće šanse za pobjedu

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) sjutra će na sjednici Predsjedništva i Glavnog odbora izabrati kandidata za predsjedničke izbore koji ima najveće šanse za pobjedu, kazao je član Izvršnog odbora te stranke Boris Muratović.

On je, u emisiji “Pressing” na Gradskoj TV, rekao da je lider DPS-a i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bio na čelu institucije koja je u prethodne dvije i po godine jedina besprekorno funkcionisala.

“Namjeravamo održati taj kontinuitet”, naveo je Muratović.

On je ocijenio da predstoji teška izborna trka, kao i da bi bilo nerealno očekivati pobjedu u prvom krugu, prenosi Gradski portal.

“Očekujemo da će naš kandidat imati najveći broj glasova i da smo za sada jedini sigurni kandidat drugog kruga”, kazao je Muratović, navodeći da ne isključuje mogućnost da DPS pobijedi u prvom krugu.

On je rekao da će Pokret Evropa sad (PES) imati svog kandidata, iako je, kako je naveo, jedan od lidera te partije Milojko Spajić ruinirao rejting koji je PES imao od objave rezultata lokalnih izbora.

Muratović je dodao da PES neće propustiti priliku da izmjeri snagu sa parlamentarnim partijama.

“Spajić se izgovaranjem neistina sam upleo u ovo kolo, sam kreirao ovu situaciju, iako sada odgovornost pokušava se prebaciti na nekog drugog”, kazao je Muratović.

On smatra da će doći do deblokade Ustavnog suda i nakon toga do vanrednih parlamentarnih izbora.

“Nakon toga ćemo dobiti Vladu koja će biti suprotna aktuelnoj i koja će biti na strani proevropskih interesa Crne Gore”, rekao je Muratović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije