fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoMilatović: Ministarstvo i Inspekcija ne mogu se miješati u izbor direktora RTCG

Milatović: Ministarstvo i Inspekcija ne mogu se miješati u izbor direktora RTCG

Podgorica, (MNA) – Ministarstvo ekonomskog razvoja i Inspekcija rada ne mogu se miješati u izbor direktora Radio Televizije Crne Gore (RTCG), poručio je ministar Jakov Milatović, navodeći da je to u isključivoj nadležnosti Savjeta RTCG.

Više medija je ranije objavilo da je Ministarstvo naložilo Inspekciji rada da ispravi nepravilnosti i izvrši novi inspekcijski nadzor u vezi sa izborom generalnog direktora RTCG, zbog čega bi, kako su naveli, proces izbora mogao biti odgođen.

Milatović je na Tviteru /Twitter/ naveo da je Ministarstvo, kao drugostepeni organ nadležan da postupa po žalbi na rad Inspekcije rada, donijelo Rješenje kojim se Inspekciji nalaže da primijeni mjere iz svoje nadležnosti.

“Ni Ministarstvo, niti Inspekcija rada, nijesu, niti bi se mogli umiješati u proces izbora direktora RTCG, što je u isključivoj nadležnosti Savjeta RTCG, koji je zbog toga, između ostalog i izabran od Skupštine Crne Gore“, precizirao je Milatović.

Kako je naveo, jеdini zauzeti stav u Rješenju Ministarstva je da Inspekcija rada, u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru, bude garant zakonitosti procesa.

„Između ostalog i kroz preventivni nadzor i ukazivanje na moguće nepravilnosti koje su izložene u žalbi podnijetoj Ministarstvu”, dodaje se u objavi Milatovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije