fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilanović: Hrvatska se ne petlja u unutrašnje poslove drugih država

Milanović: Hrvatska se ne petlja u unutrašnje poslove drugih država

Podgorica, (MINA) – Hrvatska se ne miješa u unutrašnje poslove drugih država, poručio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, jer je, kako je kazao, poznato šta je takav odnos izazivao u prošlosti.

On je, u emisiji “Teleskopija” na Televiziji Crne Gore, rekao da posmatraju stvari, ali da to ne znači da “čiste topove na topovnjačama”.

Milanović je ocjenio da su odnosi u regionu svakakvi, ali da se ne mogu svi staviti u zajednički nazivnik.

On je dodao da je Crna Gora napredovala i više nego što je na primjer u Jugoslaviji i da je to posljedica samostalnosti, ostalo su  unutrašnje stvari, u koje, kako je kazao, neće da se miješa.

“Hrvatska se ne petlja u unutrašnje poslove drugih država, znamo šta je takav odnos izazivao u prošlosti i na to smo alergični”, poručio je Milanović, prensi portal RTCG.

On je naveo da je siguran da će pitanje granica sa Crnom Gorom doći na dnevni red, bez pritisaka i na jedan civilizovani način.

Milović je rekao da je Crna Gora jedna relativno kompaktna politika, ali tu je i vrlo jaka i glasna opozicija, na tom projektu na kojem vlast u Crnoj Gori radi već godinama.

“Tu mislim i na projekat Crne Gore, očigledno da neki ljudi misle da Crna Gora ne treba biti samostalna država”, kazao je Milanović.

Prema njegovim riječima, Hrvatska je tamo gdje pripada i snalazi se korektno – NATO i EU.

Milović je kazao da Srbija ima svoje probleme i da se možda malo više bave Crnom Gorom.

“Srbija se možda malo više bavi Crnom Goro. Možda bi Crnu Goru trebalo ostaviti na miru, da se koliko i kako misli bavi sobom”, rekao je Milanović,

On je dodao da je u Hrvatskoj, kao političar u posljednjih 15 godina, imao veliku podršku među pripadnicima zajednica Srba.

Govoreći o odnosi Crne Gore i Hrvatske, Milanović je naveo da oni “nijesu dobri od juče, jer se na tome se radilo godinama”.

Najčitanije

institut simo milosevic

Rakčević spreman da državi proda akcije Instituta Igalo za pet miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Privrednik Žarko Rakčević, koji je i jedan od manjinskih akcionara Instituta...