fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarović: Crna Gora lider u evropskim integracijama

Marović: Crna Gora lider u evropskim integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je i dalje lider na putu evropskih integracija, iako period stagnacije traje dosta dugo, ocijenila je ministarka evropskih poslova Jovana Marović.

“Očekivanja od novoformirane Vlade je da ubrza put ka Evropskoj uniji (EU)”, kazala je Marović u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” na TV Crne Gore, ocjenjujući da su spremni za taj posao.

Marović je pojasnila da Ministarstvo evropskih poslova podrazumijeva da će ministar voditi proces pregovora s EU, što znači da se pozicija glavnog pregovarača briše iz samog sistema.

Ona je ocijenila da period stagnacije na evropsku putu Crne Gore traje dosta dugo jer je, kako je rekla, DPS sa vladom koju je predvodio, uspio da ispuni samo tehničke kriterijume u cijelom procesu.

Istakla je da će Crna Gora biti prva naredna članica EU, ali nije mogla da precizira rok kada će se to desiti, prenosi Portal RTCG.

“Onog trenutka kad je trebalo preći na politički nivo i obezbijediti suštinske rezultate u oblasti vladavine prava tu su rezultati i napredak izostali”, rekla je Marović..

Zbog toga se, kaže ona, očekivalo, kad je promijenjena vlast, da će vlada koja je zamijenila obezbijediti te rezultate, budući da je politička volja bila nesumnjiva, ali ona nije u tome uspjeli.

“I sada se od 43. Vlade Crne Gore očekuje da ubrza proces pregovora”, rekla je Marović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije