fbpx
NaslovnicaGlavna vijestMalim avionima iz Srbije i Rusije stiglo hiljadu turista

Malim avionima iz Srbije i Rusije stiglo hiljadu turista

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Malim avionima je u proteklih 30-ak dana na liniji Beograd-Tivat prevezeno 899 putnika, od kojih je oko 750 došlo u Crnu Goru, saopštio je direktor Aerodroma Tivat, Radovan Marić.

„U tom periodu je malim avionima između Rusije i Tivta prevezeno 246 putnika, od kojih je većina došla u Crnu Goru“, kazao je Marić Pobjedi.

On je naveo da očekuje da će ruski Aeroflot, ukoliko otkaže letove prema Tivtu, preusmjeriti letove za Crnu Goru na neku od svojih low cost kompanija.

“Smatram, iako to ne mogu da tvrdim, da će se saobraćaj između Rusije i Crne Gore preusmjeriti preko neke od kćerki firmi ruskog nacionalnog avio-previznika, odnosno neke od low cost kompanija Aeroflota, gdje na prvom mjestu vidim Pobedu, koja bi preuzela letove ka Tivtu”, rekao je Marić.

On smatra da uspostavljanje avio-linije između Crne Gore i Rusije zavisi i od političkih odnosa.

“Generalno mislim da bi saobraćaj između Crne Gore i Rusije mogao da funkcioniše”, saopštio je Marić.

Mediji su nedavno pisali da ruski Aeroflot za ovu godinu potpuno ukida linije iz Moskve za Tivat, koje su obustavljene još od sredine marta, kada je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) zatvorio granice za ruske državljane.
Ta je informacija u petak demantovana iz predstavništva ruske avio-kompanije u Beogradu.

“Rusko tržište je nama izuzetno naklonjeno. Ljudi iz Rusije imaju u Crnoj Gori i svoje sitnije i krupnije biznise i postoji ta tradicija unazad više godina dolazaka iz Rusije u Crnu Goru. Rusi sigurno nijesu zaboravili Crnu Goru”, kazao je Marić.

Direktor Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović, ranije je rekao da se dolazak ruskih turista tek očekuje, da je jedan broj već došao avionskim linijama preko Istanbula i da se rezervacije povećavaju iz dana u dan.

On tvrdi da nije tačna informacija da je Aeroflot ukinuo redovni saobraćaj na linijama iz Moskve za Tivat i da je plasirana iz nekompetentnih izvora.

Komercijalni saobraćaj na aerodromu Tivat za sad je, prema riječima Marića, ograničen na samo nekoliko linija.

“Letovi sa Bjelorusijom se obavljaju svakog dana, a dva puta sedmično na tivatski aerodrom slijeću i avioni iz Ukrajine. Aktuelni su i letovi za Hanover, Dizeldorf, Mančester i London”, precizirao je Marić.

On je dodao da postoji želja za ostalim destinacijama u Zapadnoj Evropi, ali da uspostavljanje tih avio-linija zavisi, prije svega, od NKT-a i zdravstvene politike tih država.

Najčitanije