fbpx
NaslovnicaCovid19Mađarska u vrhu po broju vakcinisanih u Evropi

Mađarska u vrhu po broju vakcinisanih u Evropi

Podgorica, (MINA) – U jugoistočnoj i dijelu centralne Evrope najviše vakcinisanih prvom dozom vakcine protiv koronavirusa i revakcinisanih u odnosu na ukupan broj stanovnika registrovano u Mađarskoj, na drugom mjestu je Italija, a na trećem Austrija.

U Mađarskoj je prvom dozom vakcinisano 56 odsto, a revakcinisano 49 odsto ukupnog stanovništva.

Na drugom mjestu je Italija sa 55 odsto vakcinisanih prvom dozom i 29 odsto revakcinisanih, zatim slijedi Austrija sa 52 odsto vakcinisanih prvom dozom i 32 odsto revakcinisanih.

Grčka je na četvrtom mjestu u regionu po broju vakcinisanih prvom dozom i revakcinisanih u odnosu na ukupan broj stanovnika, slijede Srbija i Slovenija.

U Grčkoj je prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo 45 odsto, a drugu 34 odsto ukupnog stanovništva, dok je u Srbiji je prvom dozom vakcinisano 40 odsto stanovništva, a revakcinisano 36 odsto.

U Sloveniji je prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo 39 odsto, a drugu 31 odsto ukupnog stanovništva.

Turska je na osmom mjestu po broju vakcinisanih prvom dozom i revakcinisanih u odnosu na ukupan broj stanovnika, slijede Hrvatska i Rumunija.

U Turskoj je prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo 38 odsto, a drugu 18 odsto ukupnog stanovništva, dok je u Hrvatskoj prvom dozom vakcinisano 36 odsto stanovništva, a revakcinisano 25 odsto.

U Rumuniji je prvom dozom vakcinisano 24 odsto stanovništva, a revakcinisano 23 odsto.

Crna Gora je na desetom mjestu po broju vakcinisanih prvom dozom i revakcinisanih u odnosu na ukupan broj stanovnika, slijede Albanija i Bugarska.

U Crnoj Gori je prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo 24 odsto, a drugu 22 odsto ukupnog stanovništva, dok je u Albaniji prvom dozom vakcinisano 19 odsto stanovništva, a revakcinisano 13 odsto.

U Bugarskoj je prvom dozom vakcinisano 14 odsto stanovništva, a revakcinisano 11 odsto.

U Sjevernoj Makedoniji je prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo 14 odsto, a drugu deset odsto ukupnog stanovništva, dok je u Bosni i Hercegovini prvom dozom vakcinisano osam odsto stanovništva, a revakcinisano dva odsto.

Na Kosovu je prvom dozom vakcinisano šest odsto stanovništva, a revakcinisano jedan odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije