fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić pozvao DF da prekine bojkot

Krivokapić pozvao DF da prekine bojkot

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić pozvao je Demokratski front (DF) da prekine bojkot i vrati se u Skupštinu, kako bi bio usvojen Zakon o popisu stanovništva.

Krivokapić je, reagujući na saopštenje DF-a u kom se navodi da neće biti Vlade, ako ne bude popisa stanovništva, rekao da je to popis ozbiljan proces koji zahtijeva vrijeme, resurse, infrastrukturu i Zakon.

On je ocijenio da protiv njegove izjave ne bi trebalo da se buni nijedna politička partija.

“Već bi trebalo da se zapita koliko je i čime doprinijela da dođemo u situaciju da se bojimo da neće moći da se sprovede popis, koji smo kao Vlada zacrtali da se održi u četvrtom kvartalu ove godine”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da je u programu Vlade popis jasno zacrtan.

On je pojasnio da je u budžetu za ovu godinu odvojen novac za sprovođenje popisa, ali da nema zakona.

Krivokapić je kazao da zakona nema zato što je dio parlamentarne većine sve vrijeme držao političke tenzije, koje je na kraju pretvorio u bojkot Skupštine.

“Gospodo iz DF-a, prekinite bojkot i vratite se u Skupštinu, dobićete Zakon o popisu stanovništva. Usvojite ga pa da krenemo u procedure”, poručio je Krivokapić.

On je rekao da sve dok iz DF-a ne pokažu odgovornost i ne vrate se u parlament kako bi nastavili da usvajaju pravnu regulativu koja je potrebna, građanima mora da iskaže bojazan da popis neće moći da sprovedu kada su planirali.

Kako je kazao, popis nije samo nacionalno izjašnjavanje, nego neuporedivo širi spektar pitanja.

Ali, prema negovim riječima, nacionalno izjašnjavanje niti ko smije, niti želi da uskrati, ma ko koje vjere ili nacije bio.

Krivokapić je kazao da radna grupa neumorno radi na izradi Zakona o popisu i upitao kome će ga poslati u Skupštinu kada bude završen.

“Gdje će biti DF da glasa za i preuzme odgvornost za popis? U Skupštini u redovnom radu, ili van Skupštine, da osujeti popis pa onda krivi drugoga”, upitao je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije