fbpx
NaslovnicaCrna GoraIzbor šefa parlamenta i nove vlade nemoguće zaustaviti prijetnjama

Izbor šefa parlamenta i nove vlade nemoguće zaustaviti prijetnjama

Podgorica, (MINA) – Proces izbora predsjednika parlamenta i eventualno nove vlade nemoguće je zaustaviti prijetnjama i pokušajima blokade, kazao je portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

On je rekao da su pozivi pojedinih političkih subjekata na blokadu parlamenta, samo zato što se, kako je naveo, oni više ne nalaze na njegovom čelu, nezabilježeni u demokratskoj praksi.

Prema riječima Zirojevića, nezamislivo je pozivati se na izbornu volju građana, a ne dopuštati njihovim legitimnim predstavnicima da donose odluke.

“Proces izbora predsjednika parlamenta i eventualno nove evropske vlade nemoguće je zaustaviti prijetnjama i pokušajima blokade”, naveo je Zirojević na Tviteru /Twitter/.

On je kazao da se poslanici, prema Ustavu, opredjeljuju i glasaju po sopstvenom uvjerenju.

“Stoga apelujem na sve da, bez obzira na to što su nezadovoljni gubitkom funkcija, dopuste većini poslanika u parlamentu da se, u skladu sa Ustavom, izjasne o onim predlozima koji će biti na dnevnom redu”, naveo je Zirojević.

On je poručio da novo vrijeme zahtijeva drugačiji i odgovorniji pristup politici, a SD, kako je dodao, kadrovskom i ukupnom reformom partije pokazuje da ga spremno dočekuje.

“Vjerujem da će to činiti i ostali i da ćemo, ko god na kojoj strani bio, imati konstruktivnu vlast i konstruktivnu opoziciju”, rekao je Zirojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...