fbpx
NaslovnicaCrna GoraIbrahimović: Jedna od tema da bude i tehnička vlada

Ibrahimović: Jedna od tema da bude i tehnička vlada

Podgorica, (MINA) – Formiranje tehičke vlade koja bi organizovala vanredne izbore treba da bude jedna od tema dijaloga koji je inicirao predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, smatra lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

On je potvrdio da će se odazvati pozivu Bečića na dijalog, navodeći da očekuje da će svi subjekti doprinijeti da dijalog i otpočne.

„Evidentno je da nova Vlada nije odgovorila zadatku, ekonomskim izazovima i potrebama građana. Zato, BS poziva na što hitniji dijalog vezano i za formiranje tehničke vlade, koja bi pripremila nove izbore“, kazao je Ibrahimović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori je veliki broj pitanja koja opterećuju političku scenu.

Ibrahimović je ocijenio da je za sve političke aktere, to je jasan signal da se što prije otpočnu razgovori, u pravcu pokušaja nalaženja kompromisa za ona pitanja koja se direktno tiču građana Crne Gore.

On je rekao da premijer nema podršku većine u parlamentu i da je to jasan signal da Vlada ne može opstati u punom mandatu.

„Ozbiljna politička kriza, praćena i ekonomskom krizom, uz loše rezultate Vlade u prvih 200 dana, ukazuju na činjenicu da je sasvim realno i očekivano da dođe do novih izbora“, kazao je Ibrahimović.

On smatra da je to neminovnost i elementarna politička principijelnost, posebno u pravcu odgovornosti prema građanima.

„Više puta smo do sada ukazivali svim političkim subjektima da su dijalog i kompromis nešto što je nužnost u ovom trenutku. U tom smislu, od sastanka očekujemo da bude početak uspostavljanja dijaloga i prevazilaženja političke krize“, poručio je Ibrahimović.

On je rekao da je imajući u vidu tešku političku i ekonomsku krizu, a posebno i izazove u dijelu oko Tužilačkog savjeta i izbornih zakona, kompromis oko važnih političkih pitanja veoma važan, jer je potrebna dvotrećinska podrška poslanika za izbor Vrhovnog državnog tužioca, kao i za proces izbornog zakonodavstva.

„Sve su to izazovi koji su pred nama i građani od nas očekuju da krenemo u rješavanje svih ovih nagomilanih problema. Odgovornost je na svim političkim akterima, a posebno na partijama vlasti, koje trebaju da pokažu spremnost za kompromisom“, zaključio je Ibrahimović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije