fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐurović: Nadam se dogovoru i oko četvrtog kandidata

Đurović: Nadam se dogovoru i oko četvrtog kandidata

Podgorica, (MINA) – Dogovor o izboru sudija Ustavnog suda na sjednici 27. februara biće ispoštovan, ocijenila je predsjednica Skupštine Danijela Đurović dodajući da se nada da će tada doći do dogovora o četvtom kandidatu za sudiju.

Ona je za Televiziju Crne Gore istakla da je, tokom svog mandata na mjestu predsjednice Skupštine, u potpunosti posvećena problemu izbora sudija Ustavnog suda.

“Tu sam posvetila dosta vremena i energije, tražeći način da kroz politički dijalog dođemo do kvalitetnih rješenja. Mislim da sam u tome uspjela i da dogovor postoji. I kako je zakazana sjednica o izboru najmanje troje – ja želim da čujem i četvoro sudija – Ustavnog suda”, istakla je Đurović.

Kako prenosi portal RTCG, ona je navela da je dva puta organizovala kolegijum, koji je donio odluku o najboljem datumu za sazivanje sjednice.

Đurović, kako je rekla, smatra da će se dogovor 27. februara biti ispoštovan.

“Mislim da to ne može biti dovedeno u pitanje. Ono što želim da vjerujem je da ćemo 27. februara doći do dogovora i oko četvrtog kandidata Ustavnog suda kako bi Ustavni sud bio potpuno kompletiran”, zaključila je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...