fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović predložio Abazovića za mandatara

Đukanović predložio Abazovića za mandatara

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predložio je lidera Građanskog pokreta (GP) URA Dritana Abazovića za mandatara za sastav nove Vlade.

Đukanović je u predlogu upućenom Skupštini Crne Gore naveo da je konsultacije o mandataru za sastav Vlade, na koje su pozvani predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupštini, okončao u ponedjeljak.

On je u obrazloženju naveo da su ga predstavnici GP URA i njihovi politički partneri nedvosmisleno uvjerili da imaju parlamentarnu većinu za izbor 43. Vlade Crne Gore u Skupštini.

“Stoga sam donio odluku da mandat za formiranje Vlade povjerim Abazoviću“, kazao je Đukanović.

On je istakao da, u uvjerenju da je u najboljem interesu Crne Gore da što prije dobije Vladu u punom kapacitetu, posebno zbog dodatnih bezbjednosno-političkih izazova generisanih ratom u Ukrajini i njegovim refleksijom na stabilnost regiona, očekuje da u kratkom roku parlament održi sjednicu i odluči o programu i sastavu Vlade na predlog mandatara.

On je podsjetio da je od 25. februara, razgovorao sa predsjednicima Socijaldemokratske partije Raškom Konjevićem, Socijaldemokrata Damirom Šehovićem, predstavnicima Građanskog pokreta URA Boženom Jelušić i Milošem Konatarom, predsjednikom Bošnjačke stranke Ervinom Ibrahimovićem.

Đukanović je naveo da je razgovarao i sa liderima Demokratske unije Albanaca Mehmedom Zenkom, Demokratske partije Fatmirom Đekom, Albanske alternative Nikom Đeljošajem, Force Genci Nimanbeguom, Liberalne partije Andrijom Popovićem.

Kako je kazao, konsultacije je obavio i sa potpredsjednicima Demokratske partije socijalista Jevtom Erakovićem i Abazom Dizdarevićem, generalnim sekretarom te stranke Aleksandrom Bogdanovićem i šefom kluba poslanika Danijelom Živkovićem.

“Ostale parlamentarne partije nijesu iskazale interes za učešće u konsultacijama na ovu temu”, dodao je Đukanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije