fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDačić: Vlast u Crnoj Gori dogovorena kod mitropolita

Dačić: Vlast u Crnoj Gori dogovorena kod mitropolita

Beograd, (MINA) – Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocijenio je licemjernim saopštenje Ministarstva vanjskih poslova (MVP) Crne Gore, u kojem se naziva anahronim njegov poziv mitropolitu Joanikiju da reaguje, jer je, kako je kazao, vlast u Crnoj Gori dogovorena na sastanku kod mitropolita Amfilohija.

Iz MVP su ranije danas kazali da dodatno brine činjenica da je Dačić, kao jedan od najviših predstavnika Srbije, pozvao svešteno lice u Crnoj Gori da se „pozabavi“ premijerom nezavisne i suverene, susjedne države, koja je ustavno i suštinski uspostavljena i definisana kao sekularna država svih njenih građana.

“Kako to nije miješanje crkve u političke stvari?”, upitao je Dačić i dodao da ga ne interesuje smjena premijera Zdravka Krivokapića, već smatra da svi treba da se dogovore i rade u interesu crnogorskog i srpskog naroda i time ne pogaze obećanje građanima.

Dačić je naveo da iz Crne Gore dolaze besmislene izjave i napadi poput onih da se, kako je rekao, miješao u unutrašnje stvari Crne Gore time što je kazao da je Rezolucija o Srebrenici uperena protiv srpskog naroda, zato što je donijeta ničim izazvana.

Bile su, kako je kazao, i izjave da se Srbija miješala u izbore, da je navijala za predstavnike onih koji su bili protiv Mila Ðukanovića.

“Sada dobijamo od strane predstavnika vlasti koje su rušile Ðukanovića gotovo slične optužbe. Čini mi se da nijesu promijenili čak ni one što pišu saopštenja u ime ministarstva”, rekao je Dačić Tanjugu.

On je kazao da je u nedjelju pozvao Joanikija da se, imajući u vidu odgovornost mitropolije za predlaganje nosioca liste na izborima, pozabavi situacijom u vladajućoj koaliciji zato što su oni pobijedili na talasu litija.

“Na intervenciju pokojnog mitropolita Amfilohija je Krivokapić postavljen za nosioca liste. Na osnovu toga su pobijedili na izborima. Sada MVP Crne Gore kaže da je moj poziv da se uključi mitropolit anahron, da je to poziv na rušenje sistema, a šta su do prije nekoliko mjeseci radili kod Amfilohija”, upitao je Dačić.

On je rekao da bi volio “kada bi mitropolit Amfilohije mogao da pogleda šta se dešava”.

“Ne pravim Crnoj Gori nikakve probleme, mene Crna Gora i njihova unutrašnja politika ne intresuje. Ja samo kažem dalje ruke od Srbije, vi se miješate u naše unutrašnje poslove, zato što ste priznali Kosovo, zato što donosite rezolucije koje su uperene protiv srpskih interesa”, poručio je Dačić.

On je dodao da su Srbi i Crnogorci prijateljski i bratski narod, i da je pozvao i sve partnere iz Crne Gore da dođu u posjetu, ali je i poručio da nikome neće dozvoliti da se u ime toga miješa u unutrašnje stvari Srbije, a da pri tome optužuje Srbiju da se ona miješa u unutrašnje stvari Crne Gore.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...