fbpx
NaslovnicaGlavna vijestCKB fokusirana na pripremu procedure za reprogram postojećih kredita

CKB fokusirana na pripremu procedure za reprogram postojećih kredita

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska komercijalna banka (CKB) trenutno je fokusirana na pripremu procedure koja definiše način reprograma postojećih kredita za građane, kako bi pomogla klijentima čija su radna mjesta i mjesečni prihodi pogođeni pandemijom koronavirusa, saopštili su njeni predstavnici.

„Vezano za preduzeća koja su klijenti, banka pažljivo prati njihovo poslovanje i u komunikaciji sa njima inicira predloge za izmjene dinamike otplate kredita kako bi im pomogla da što lakše prevaziđu aktuelni krizni period“, rekli su agenciji Mina-business iz CKB-a.

Predstavnici CKB-a su dodali da su izmjene planova otplate kroz reprogram već u proceduri za većinu klijenata, što, prema njihovim riječima, najbolje govori o brzini reakcije banke.

Oni su kazali da CKB, koja je članica OTP grupe, trenutno ne planira uvođenje novih kreditnih linija za građane, jer smatra da postojeće mogu da zadovolje sve potrebe njenih klijenata.

Iz banke su najavili da će razmotriti opcije ukoliko u narednom periodu procijene da posljedice pojave pandemije koronavirusa zahtijevaju uvođenje novih proizvoda.

„Ne vidimo potrebu da se pravi posebna kreditna linija, jer postojeće daju mogućnost za prilagođavanje kako bi se na najbolji način izašlo klijentima u susret“, objasnili su iz CKB-a.

Oni su dodali da se svi reprogrami kredita za građane razmatraju po pojedinačnim zahtjevima za sve klijente koji su zaposleni u kompanijma i firmama čije je poslovanje prepoznato kao ugroženo pojavom pandemije.

Iz CKB-a su poručili da je kreditni portfolio banke stabilan, zahvaljujući procedurama koje se koriste za odobravanje kredita.

„Samim tim ne očekujemo poteškoće u naplati kredita, dok ćemo ponudom za odobravanje reprograma dati podršku klijentima koji ostanu bez posla i kojima bude smanjena zarada“, saopštili su iz banke.

Najčitanije