fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Nema većine za predlaganje mandatara

Bečić: Nema većine za predlaganje mandatara

Podgorica, (MINA) – Predsjednik države Milo Đukanović ne bi trebao da mandat da bilo kome da sastavlja vladu, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, dodajući da nema većine za manjinsku vladu.

Bečić je, sa večarašnjeg protesta u Podgorici, poručio da posljednjih dana “svjedočimo političkoj šizofreniji”, jer većina za manjinsku vladu ne postoji.

Bečić je rekao da poslanici opozicije i dijela većine imaju različite koncepte nove vlade, “pa je jasno da ne postoje uslovi da predsjednik države predloži mandatara”.

Bečić je ponovio da su izbori rješenje za izaz iz političke krize.

On je rekao da su proteklih dana obavljene konsultacije kod Đukanovića i da su učestvovala 43 poslanika.

Prema riječima Bečića, od njih 43, 29 iz Demokratske partije socijalista se zalažu za jedan koncept vlade, osam je za manjinsku vladu, a šest nema izdefinisan stav.

“To znači da nemaju ni 49 ni 41 poslanika, pa na osnovu javno iznesenih stavova partija koje su učestvovale u konsultacijama, ne postoji većina od 41 poslanika i predsjednik ne bi trebao da da mandat bilo kome da sastavlja vladu”, rekao je Bečić.

On smatra da je u pitanju “klasična politička šizofrenija”.

“Sa jedne strane kolege iz Građanskog pokreta URA kažu da su spremni da prave većinu sa DPS-om, da im svaka odluka zavisi od DPS-a, ali hoće da imaju sve ministarske fotelje. DPS im poručuje da će daljinski upravljati sa njima, ali neće im dati toliko fotelja jer su previše mali”, rekao je Bečić.

Bečić je rekao i da Socijalistička narodna partija još ne zna kada će njihov Glavni odbor.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije