fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAmbasada SAD: Politički lideri da izbjegavaju zapaljivu nacionalističku retoriku

Ambasada SAD: Politički lideri da izbjegavaju zapaljivu nacionalističku retoriku

Podgorica, (MINA) – Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici pozvala je političke lidere u Crnoj Gori da izbjegavaju zapaljivu nacionalističku retoriku i da rade zajedno na putu naprijed za državu.

Iz Ambasade SAD su kazali da pažljivo prate situaciju u Crnoj Gori.

“Ali put naprijed moraju da utvrde njeni izabrani lideri kroz dijalog i u skladu sa demokratskim procesima”, navodi se u odgovoru na pitanje Glasa Amerika (VOA) da li su SAD zabrinute da bi, u svijetlu svakodnevnih protesta i rasta političkih i etničkih tenzija, nestabilnost u Crnoj Gori mogla dodatno da se pogorša.

Oni su pozvali političke lidere da se izdignu iznad identitetske politike, izbjegavaju zapaljivu nacionalističku retoriku.

“I rade zajedno u interesu javnosti, da bi ponudili konstruktivan, produktivan put naprijed za crnogorski narod“, saopšteno je iz ambasade.

Kako se navodi, ponovljen je stav da će SAD sarađivati sa bilo kojom demokratski formiranom vladom koja osigurava napredak Crne Gore na evroatlantskom putu, što obuhvata ubrzanje procesa pristupanja Evropskoj uniji, jačanje članstva u NATO-u i davanje podrške zajedničkim vrijednostima.

Iz Ambasade SAD je saopšteno i da u ovom trenutku nema planova za posjetu američkog specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, Gabrijela Eskobara, Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije