fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović: Sve spremno za stratešku borbu protiv organizovanog kriminala

Abazović: Sve spremno za stratešku borbu protiv organizovanog kriminala

Podgorica, (MINA) – Biro za operativnu koordinaciju (BOK) usvojio je danas Procjenu opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori (SOCTA), kojom su targetovane organizovane kriminalne grupe i prijetnje po nacionalnu bezbjednost, kazao je vicepremijer i predsjednik Biroa, Dritan Abazović.

On je na Tviteru /Twitter/ poručio da je sve spremno za aktivnu, smislenu i stratešku borbu protiv organizovanog kriminala.

„BOK završio još jednu veliku obavezu. Targetovane su visokorizične organizovane kriminalne grupe i definisani glavni neprijatelji po nacionalnu bezbjednost“, naveo je Abazović.

Iz BOK-a su saopštili da je SOCTA-u izradio Međuresorski operativni tim sastavljen od predstavnika organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i Tužilaštva.

“Na današnjoj sjedinici BOK-a, konstatovano je verifikovanje klasifikovane verzije Procjene opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori, koja sadrži podatke o identifikovanim kriminalnim grupama sa šemama veza, strukturom i ulogama njihovih članova”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će javna verzije SOCTA-e ubrzo biti dostupna, kako bi se javnost mogla upoznati sa ključnim karakteristika kriminalnih aktivnosti koje su obrađene u predmetnom dokumentu.

“Na današnjoj sjednici, usvojen je predlog liste nacionalnih prioriteta u oblasti borbe protiv teškog i organizovanog kriminala koji obuhvata osam oblasti, a koji će biti dostavljen na konačnu verifikaciju Vijeću za nacionalnu bezbjednost”, kaže se u saopštenju.

Stvoreni su, kako se navodi, preduslovi da se, shodno nadležnostima BOK-a i ostalih organa obavještajno-bezbjedosnog sektora, otpočnu aktivnosti na planiranju i implemenaciji daljih mjera i radnjih u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala, sa fokusom na identifikovane prioritete.

Iz BOK-a su rekli da su, u dijelu koji se odnosi na praćenje implementacije aktivnosti koje se realizuju međuagencijskom saradnjom, usvojili izvještaj o radu Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za suzbijanje nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...