fbpx
NaslovnicaCrna GoraAbazović: Svaku prijetnju ispitati, nema razloga za paniku

Abazović: Svaku prijetnju ispitati, nema razloga za paniku

Podgorica, (MINA) – Premijer Dritan Abazović pozvao je nadležne da do kraja ispitaju prijetnje upućene predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, njegovoj supruzi Lidiji i predsjedničkoj kandidatkinji Socijaldemokratske partije Draginji Vuksanović Stanković, dodajući da nema razloga za paniku.

Abazović je, novinarima u Vili Gorica, rekao da svaku prijetnju treba doživjeti ozbiljno.

“Uprava policije preduzima svoje aktivnosti. Mislim da nema razloga za neku paniku”, naveo je Abazović.

On je rekao da osuđuje svaku vrstu prijetnje nezavisno o kome se radi.

“Ali želim da kažem da sam ja prijavljivao prijetnje, tužilaštvo i policija ne bi imali mogućnost nijedan drugi posao da rade. Samo na društvenim mrežama. Neka ne uzimaju moj primjer, neka svaku prijave, tako i treba, ali nije dobro da stvaramo atmosferu koja ne postoji”, kazao je Abazović.

On je pozvao policiju i tužilaštvo da svaku prijetnju, bilo kojeg karaktera, do kraja ispitaju.

Abazović je, na pitanje da li, s obzirom da mandatar Miodrag Lekić ne može da formira novu vladu, on vodi pregovore kako bi obezbijedio podršku u parlamentu, odgovorio da je 40 poslanika spremno da ga podrži kako bi nastavio da upravlja Vladom.

“Zahvalan sam na tome i ponosan. Da li može da se dođe do 41 poslanika ili ne, u ovom trenutku nemam odgovor na to pitanje”, rekao je Abazović.

On je naveo da je Zakon o predsjedniku izazvao određenu debatu u javnosti i da će biti predmet u radu Ustavnog suda na nekoj od budućih sjednica.

Abazović je pohvalio Lekića na, kako je rekao, nesebičnosti i želji da kroz širi kontekst gleda razvoj političkih događaja.

On je kazao da će biti brzo organizovana sjednica Glavnog odbora URA-e na kojoj će odlučiti koga će podržati na predsjedničkim izborima 19. marta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije