fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović: Promjene u tužilaštvu opstruira dio aktuelne parlamentarne većine

Abazović: Promjene u tužilaštvu opstruira dio aktuelne parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Niko od najviših predstavnika bivše vlasti ne može da odgovara sve dok ne dođe do promjena u državnom tužilaštvu, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore i koordinator službi bezbjednosti, Dritan Abazović.

On je rekao da je paradoksalno što te promjene opstruira dio aktuelne parlamentarne većine.

„U ovom trenutku te promjene opstruira dio parlamentarne većine, vjerovali ili ne. Dosad su kukali zašto se ne hapse ljudi, a valjda misle da Vlada može da ode i uhapsi nekoga“, kazao je Abazović u intervjuu Novoj.rs.

On je podsjetio da se uprkos tome vode postupci protiv nekih funkcionera bivše vlasti.

„Mogu da kažem da se protiv nekih bivših ministara vode postupci. Mi imamo postupak protiv bivšeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, koji je napravio milionsku štetu državnom budžetu i sad se čeka da mu se skine imunitet“, rekao je Abazović.

Prema njegovima riječima nakon toga, Ivanović bi trebalo da bude uhapšen i procesuiran.

„Ja se nadam da će to biti tako, da ne prejudiciram“, istakao je Abazović, dodajući da se postupci vode protiv još nekih lica koja su obavljala značajne državne funkcije.

„Ima i nekih radnji koje su pokrenute, a koje ja ne želim da otkrivam. Jedino što mogu da vam kažem jeste da one mogu da u potpunosti promijene sliku svih odnosa u narednom periodu u Crnoj Gori“, naglasio je on.

Abazović u odgovoru nije precizirao da li te istražne radnje vode ka predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

„To ne mogu da otkrivam. Mogu samo da kažem jednu stvar iz koje ćete izvući zaključak – dok budemo u situaciji da o nečemu odlučujemo privilegovanih neće biti“, poručio je on.

Prema njegovim riječima nije bitno kako se neko zove i preziva, koju funkciju trenutno obavlja ili koju je obavljao u prethodnom periodu, svi će biti, kazao je Abazović, tretirani na zakonski način ako postoje uslovi za to.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije