fbpx
NaslovnicaGlavna vijestAbazović: Nema straha od povratka DPS-a na vlast

Abazović: Nema straha od povratka DPS-a na vlast

Podgorica, (MINA) – Građani ne treba da strahuju od povratka Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast, poručio je potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta (GP) URA, Dritan Abazović.

On je to kazao novinarima nakon Godišnje skupštine Savjeta stranih investitora, odgovarajući na pitanje da li može da garantuje da niko iz GP URA neće glasati za inicijativu za izglasavanje nepovjerenje Vladi.

“Nema straha od povratka DPS-a na vlast. To je sve što mogu da kažem. Građani mogu da budu potpuno relaksirani, DPS se vratiti neće”, rekao je Abazović.

On je naveo da je obaveza svih političkih subjekata da pronađu način za deblokadu sistema i povećanje efikasnosti u narednom periodu.

“Prvo čekamo 10. decembar, jer Demokratski front (DF) treba nešto da saopšti. Lično, nemam nikakva spektakularna očekivanja”, kazao je Abazović.

On je istakao da se u Crnoj Gori ništa nije promijenilo, da bi stav neke političke opcije bio drugačiji u odnosu na prethodni period.

“Ako je postojala partija koja je od početka podržavala ovu Vladu i koja je podržala svaku njenu inicijativu, to je GP URA”, rekao je Abazović.

On je poručio da će ta partija podržati sve akte koje aktuelna Vlada pošalje.

“Ako nekome trebaju specijalne garancije, da bi nekoga nazivao izdajnikom ili ne, nikakve specijalne garancije neće dobiti. Pogotovo ne DF”, rekao je Abazović.

Kako je kazao, URA nije ušla u rekonstrukciju niti je tražila tajne dogovore.

“U ovom trenutku u Crnoj Gori ništa se nije promijenilo u odnosu na prije dva mjeseca. Ako dođe do poremećaja, mi ćemo se odnositi u odnosu na novu situaciju”, rekao je Abazović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu poslanika DF-a Jovana Vučurovića da je poslanica URA-e Božena Jelušić džoker DPS-a, Abazović je naveo da ga ne zanima šta o svemu misli DF.

“DF je 20 puta najavio obaranje Vlade, i jedina su politička opcija koja je ucjenjivala ovu Vladu. Jelušić će glasati kako treba da glasa i kako je glasala do sada”, naveo je Abazović

On je poručio da bi bilo mnogo bolje kada bi Front svoje ponašanje usaglasio sa nacionalnim interesima Crne Gore.

“Ne treba da čekaju naš odgovor, jer je naš odgovor stigao odavno. Ako im se ide na vanredne izbore, ne bih isključio to kao opciju”, rekao je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije