fbpx
NaslovnicaCrna GoraZogović na čelu Administrativnog odbora

Zogović na čelu Administrativnog odbora

Podgorica, (MINA) – Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović izabran je danas za predsjednika Administrativnog odbora.

Parlament je, u nastavku konstitutivne sjednice, izabrao i 12 članova Administrativnog odbora koje su predložili poslanički klubovi, na osnovu zastupljenosti u Skupštini.

Članovi Odbora su Radoš Zečević iz DF-a, Vladan Raičević iz Pokreta za promjene, Dragan Vukić iz Socijalističke narodne partije, Momo Koprivica i Vladimir Martinović iz Demokratske Crne Gore i Miloš Konatar iz Građanskog pokreta URA.

U Odboru su i Ljuiđ Škrelja, Daliborka Pejović i Suzana Pribilović iz Demokratske partije socijalista (DPS), Damir Šehović iz Socijaldemokrata (SD), Kenana Strujić Harbić iz Bošnjačke stranke (BS) i Raško Konjević iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Za izbor predsjednika i članova Admistrativnog odbora glasala su 64 poslanika, dva su bila protiv a uzdržanih nije bilo.

Na dnevnom redu današnje sjednice bilo je i utvrđivanje broja i izbor potpredsjednika Skupštine, ali je ta tačka odgođena.

Konstitutivna sjednica parlamenta počela je 23. septembra, kada su verfikovani mandati poslanicima, a za predsjednika izabran lider Demokrata Aleksa Bečić.

Prema rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. avgusta, koalicija “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, “Za budućnost Crne Gore” 27, “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo” četiri mandata.

SD i BS imaju po tri poslanika, SDP dva, a po jednog predstavnika u crnogorskom parlamentu imaju Albanska lista “Nik Đeljošaj – Genci Nimanbegu” i koalicija “Jednoglasno”.

Najčitanije