fbpx
NaslovnicaCrna GoraZlonamjerno i nepošteno prebacivanje odgovornosti Vlade

Zlonamjerno i nepošteno prebacivanje odgovornosti Vlade

Podgorica, (MINA) – Konsultacije za sazivanje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost bile su zakazane za 16. februar, ali je sastanak odgođen na zahtjev Vlade, saopštio je šef kabineta predsjednika Crne Gore Miodrag Radović, dodajući da je zlonamjerno i nepošteno odgovornost za sopstveno nečinjenje adresirati na predsjednika države.

On je kazao da su neutemeljene i netačne tvrdnje koje su danas iznijete u dijalogu ministarke Olivere Injac i poslanice Jelene Božović u Skupštini da je Vojska u blokadi zbog toga što predsjednik Milo Đukanović ne zakazuje sjednicu Savjeta za bezbjednost i odbranu.

Radović ja saopštio da su predsjednici Skupštine Aleksa Bečić i Vlade Zdravko Krivokapić 10. februara uputili pismo Đukanoviću za održavanje konsultacija, jer smatraju da su se stekli uslovi za sazivanje sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost i zatražili da predloži tri slobodna termina.

“Đukanović je odmah ponudio četiri termina, od kojih su Bečić i Krivokapić prihvatili 16. februar, i sastanak je zakazan na Vili Gorica”, rekao je Radović.

Kako je dodao, dan uoči održavanja, šefica kabineta predsjednika Vlade je informisala da sastanak mora biti odgođen i da će ponuditi novi termin u toku dana.

“Na upit našeg kabineta o mogućem novom terminu dobili smo odgovor da ga sigurno neće biti te sedmice. Kasnije smo usmeno informisani i da ga neće biti do daljnjeg, na šta sam zamolio da kažu kad se za to steknu uslovi, kao i da smo spremni da organizujemo konsultacije u najkraćem roku“, objasnio je Radović.

On je kazao da je kabinetu Bečića svaki datum i dogovor bio prihvatljiv, nakon što Krivokapić ponovo predloži termin, ali da do toga još nije došlo.

„Da li su pitanja iz resora odbrane među prioritetima u radu premijera, i kakva je pozicija ministarke odbrane u Vladi, neka javnost sudi, ali je blago rečeno krajnje zlonamjerno i nepošteno odgovornost za sopstveno nečinjenje adresirati na predsjednika Crne Gore“, naveo je Radović.

On je naglasio da je svaka inicijativa za otvorenu i konstruktivnu saradnju dobrodošla i da je to kucanje na otvorena vrata.

„Ali konstantno iznošenje neistina nije put da se postigne uspješna kohabitacija, što je u najboljem interesu države i građana“, zaključio je Radović.

Najčitanije