fbpx
NaslovnicaCrna GoraZlatičaninu doživotna naknada za vrhunski sportski rezultat

Zlatičaninu doživotna naknada za vrhunski sportski rezultat

Podgorica, (MINA) – Ministar sporta i mladih Nikola Janović uručio je danas profesionalnom bokseru Dejanu Zlatičaninu rješenje o utvrđivanju statusa sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom.

On je podsjetio da je Zlatičanin, poslije Mate Parlova, jedini osvajač šampionskog pojasa u WBC verziji na prostorima bivše Jugoslavije.

Janović je naglasio da su benefiti novog Zakona o sportu sve vidljiviji i da je to jasan pokazatelj kontinuirane brige države o njenim najistaknutijim sportistima koji je predstavljaju na najbolji način.

“Posebno me raduje što navedeno priznanje omogućava našem najboljem bokseru i nosiocu crnogorske zastave na najvećim svjetskim bokserskim manifestacijama i doživotnu mjesečnu naknadu”, kayao je Janović.

Zlatičanin se zahvalio ministru na svečanom prijemu i prestižnom priznanju, navodeći da ga ohrabruje što je u oblasti sporta napravljen značajan iskorak u posljednje dvije godine u pogledu prepoznavanja i vrednovanja pravih vrhunskih rezultata.

“Moj slučaj predstavlja najbolju potvrdu da Vlada i resorno ministarstvo ispunjavaju obećanja i ne zaboravljaju da nagrade one koji su njeni najbolji ambasadori u svijetu”, kazao je Zlatičanin.

On je 12. juna 2016. godine u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, prekidom u trećoj rundi savladao Frenklina Mamanija iz Bolivije i osvojio titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC.

Najčitanije