fbpx
NaslovnicaCrna GoraZdravstvena zaštita u Baru besprekorno funkcioniše

Zdravstvena zaštita u Baru besprekorno funkcioniše

Podgorica, (MINA) – Zdravstvena zaštita u Baru funkcioniše u najboljem mogućem redu, i u toj opštini već par dana nema novih slučajeva koronavirusa, ocijenjeno je u razgovoru potpredsjednika crnogorskog parlamenta Branimira Gvozdenovića sa predsjednikom barske Opštine Dušanom Raičevićem.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Gvozdenović je danas sa Raičevićem obišao Opštu bolnicu “Blažo J. Orlandić” i sastao se sa užim sastavom Tima za zaštitu i spašavanje.

Gvozdenović je pohvalio rad Opšte Bolnice budući da, kako je naveo, pored redovnih aktivnosti, ona sada predstavlja i regionalni centar za oboljele od virusa COVID-19 za crnogorsko primorje.

On je ukazao na doprinos zdravstenih radnika za Crnu Goru i njene građane u teškom i izazovnom trenutku, navodeći da odlični rezultati daju mogućnost da se uporedo razmišlja kako da se prevaziđu i posljedice koje je izazvala epidemija, a to je negativan utican na ekonomiju.

“Ovo je vrijeme kada se mora pokazati dodatna zrelost, dodatno zajedništvo, i poziv svim akterima u Opštini Bar da zajedničkim radom pomognu da lakše prevaziđemo posljedice epidemije. Iz Opštine su rekli da su spremni da daju svoj maksimalni doprinos u tom pravcu” kazao je Gvozdenović.

On je naglasio značajan doprinos Tima za zaštitu i spašavanje “koji danonoćno obavlja zahtjevne zadatke, ne mareći za činjenicu što i sebe lično izlažu dodatnom riziku, kako bi građani Bara imali što manje posljedica od virusa COVID-19“.

Raičević je naveo da zdravstvena zaštita u situaciji kada se svi prioritetno bore za živote i zdravlje sugrađana, funkcioniše u najboljem mogućem redu i da raduje činjenica da već par dana nema novih pozitivnih slučajeva iz Bara.

On je najavio da će opština narednih sedmica raspisati javne pozive za subvencije u oblasti poljoprivrede, planirane na iznos od 200 hiljada EUR, za podršku preduzetništvu u iznosu od 150 hiljada EUR, kao i javni poziv za podršku ženskom preduzetništvu u iznosu od 35 hiljada EUR.

“Raduje činjenica da imamo podršku i od potpredsjednika Skupštine, kao i da će mjere podrške Vlade biti primjenjivane i u Baru“, kazao je Raičević.

Najčitanije