fbpx
NaslovnicaCrna GoraZbog incidenata u Budvi privedeno 17 osoba

Zbog incidenata u Budvi privedeno 17 osoba

Podgorica, (MINA) – U budvanski Centar bezbjednosti (CB) privedeno je 17 osoba zbog učestvovanja u incidentima u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da su tokom incidenta njihovi službenici zasuti kamenicama i dimnim bombama, nakon čega je policija upotrijebila hemijsko sredstvo kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir.

Kako su naveli, povrijeđen je jedan policijski službenik.

Iz policije su rekli da je na zgradama budvanskog CB i Opštine Budva nastala materijalna šteta, a oštećena su i službena vozila.

Na ulicama Budve, kako su kazali, prevrnuti su kontejneri, a polomljen je i dio gradskog mobilijara.

Iz policije su objasnili da je danas ispred zgrade budvanskog CB došlo do incidenta nakon što je aktuelni predsjednik Opštine Budva Vladimir Bulatović izašao ispred zgrade te opštine, a okupljeni građani odmah su počeli da ga zasipaju kamenicama i drugim predmetima i upućuju mu uvrjedljive riječi.

„Oni su sa takvim postupcima i ponašanjem nastavili i nakon što je Bulatović pokušao da uđe u svoje vozilo, u čemu su ga spriječili“, navodi se u saopštenju.

Bulatović je, kako su kazali iz policije, službenim vozilom Uprave policije prevezen u zgradu budvanskog CB i tada je takođe bio meta ponovnih napada kamenicama i drugim predmetima od strane okupljenih građana.

„Okupljeni građani, od kojih je određeni broj bio i u alkoholisanom stanju, na najgrublji način su ugrožavali njegovu bezbjednost, kao i bezbjednost ostalih građana policijskih službenika, izazivajući nerede“, rekli su iz policije.

Kako su kazali, uprkos tome što je policija u više navrata izdala naređenja i upozorenja da se okupljeni građani raziđu, oni su nastavili sa izazivanjem incidenata.

Najčitanije