fbpx
NaslovnicaCrna GoraZaplijenjeno 170 kilograma skanka i više od pola kilograma heroina 

Zaplijenjeno 170 kilograma skanka i više od pola kilograma heroina 

Podgorica, (MINA) – Službenici policije zaplijenili su u Beranama i Ulcinju oko 170 kilograma skanka i više od pola kilograma heroina i uhapsili jednu osobu.

Iz Uprave policije su saopštili da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berane, pregledali vozilo marke „Peugeot 307“ kojim je upravljao E.M. (36) iz Rožaja, dok su se u vozilu nalazili N.G. i S.G.

„Pregledom vozila u rezervnom pneumatiku policijski službenici pronašli su pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne težine 522,9 grama“, kaže se u saopštenju.

O događaju je, dodaje se, obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se E.M. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz policije su kazali da su službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj, u akvatorijumu rijeke Bojane, prije zajedničkog ušća, pri crnogorskoj obali pronašli sedam odbačenih velikih putničkih torbi.

„Torbe su sadržale 143 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 170,25 kilograma“, precizira se u saopštenju.

Policija, kako su kazali, preduzima neophodne mjere i radnje u cilju pronalaska osobe koje je krijumčarila pronađenu drogu.

Pronađeni heroin i skank biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Najčitanije