fbpx
NaslovnicaCrna GoraZakonito i profesionalno ophođenje danilovgradske policije

Zakonito i profesionalno ophođenje danilovgradske policije

Podgorica, (MINA) – Službenici danilovgradske policije u komunikaciji sa građanima ophode se dosljedno, zakonito i profesionalno, ocijenjeno je iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Član Savjeta Branislav Radulović posjetio je Odjeljenje bezbjednosti (OB) Danilovgrad kako bi neposredno ispratio postupanje policije i poštovanje standarda ljudskih prava u vezi sa zadržavanjem u prostorijama policije.

“Savjet je konstatovao da građani Danilovgrada poštuju propisane mjere za suzbijanje zarazne bolesti, dok se policijski službenici u komunikaciji sa građanima ophode dosljedno, zakonito i profesionalno”, kaže se u saopštenju.

Iz Savjeta su naveli da se u OB Danilovgrad vodi potrebna briga o zaštiti zdravlja službenika policije i građana, a načelnik Marko Kalezić pokazao je profesionalan i odgovoran odnos prema građanskom nadzoru.

Savjet je, kako su naveli, provjerio uslove prostorija za zadržavanje građana i konstatovao da je neophodno njihovo hitno poboljšanje.

Kako je saopšteno, Savjet je kontaktirao Upravu za imovinu iz koje je najavljeno da će sjutra poslati tehničko-inženjersku ekipu kako bi dvije prostorije za zadržavanje bile dovedene do potrebnih standarda.

Kako su dodali, u trenutku posjete u njima nije bilo zadržanih osoba.

“Savjet sprovodi praćenje poštovanja ljudskih prava pri primjeni policijskih ovlašćenja. Privremene protivepidemijske mjere značajno ograničavaju i zadiru u osnovna prava i slobode pa je zato potreban stalan i efikasan nadzor”, zaključuje su saopštenju.

Najčitanije