fbpx
NaslovnicaCrna GoraZagovaraće bojkot dok se ne stvore uslovi za fer izbore

Zagovaraće bojkot dok se ne stvore uslovi za fer izbore

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori trenutno nije moguće realizovati slobodne izbore, poručeno je sa protesta pokreta Odupri se, čiji su predstavnici naglasili da će zagovarati bojkot sve dok ne budu sigurni da izbori neće biti pokradeni.

Na početku protesta ispred Skupštine Crne Gore, kojem je prisustvovalo više stotina građana, minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom poslaniku Janku Vučiniću.

Predstavnik pokreta Odupri se, Nikola Grdinić, kazao je da Vučinić bio borac za slobodu običnog čovjeka, koji nije dosanjao svoj san.

foto: MINA

Grdinić je, obraćajući se okupljenim građanima, kazao da su ih pozvali na skup nazvan Kongres slobodnih građana, jer su htjeli da pošalju poruku zbog događaja prošle subote u Bemaks areni.

On je kazao da je taj skup, kongres Demokratske partije socijalista, bio „festival beščašća“.

„Sigurno je da će ovaj skup večeras, bez obzira koliko nas bilo, biti veći, jer na njega dolaze slobodni judi“, poručio je Grdinić.

Kako je naveo, politička situacija u zemlji nije bolja u odnosu na period kada su protesti krenuli.

„Nijesmo odustali ni od čega, trebalo nam je snage da nastavimo tu borbu. Bićemo smetnja aktuelnom sistemu“, rekao je Grdinić..

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku nije moguće realizovati slobodne izbore.

„Građani će izaći na glasanje kada budemo sigurni da izbori neće biti opljačkani. U svakom drugom slučaju zagovaraćemo bojkot“, poručio je Grdinić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...