fbpx
NaslovnicaCrna GoraŽabljačka policija privela poslanicu Zdenku Popović

Žabljačka policija privela poslanicu Zdenku Popović

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora saopštila je da je policija na Žabljaku danas uhapsila poslanicu te stranke Zdenku Popović i privela je tužiocu.

Demokrate navode da je policija zaustavila i maltretirala njihove poslanike i odbornike koji su realizovali humanitarnu akciju u okviru koje su dostavljali pomoć u namirnicama ugroženim porodicama na teritoriji žabljačke opštine.

Iz te partije tvrde da je sve rađeno u skladu sa propisima, i da su poslanici posjedovali putne naloge i potvrde poslodavca, i poštovali sve naredbe državnih organa.

„To nije spriječilo službenike Uprave policije da i u najtežim momentima pristupe diskriminaciji na osnovu političke pripadnosti i kršenju Ustava, hapšenjem poslanika“, kaže se u saopštenju Demokrata.

Navodi se da su, vodeći se principima humanosti, odbornici Demokrata Žabljak i poslanici te stranke odlučili da od svojih mjesečnih naknada obezbijede pomoć u namirnicama za ugrožene porodice na teritorije Žabljaka.

„Uvažavajući veliku opterećenost Crvenog krsta, Demokrate su odlučile da, u svojstvu građana pruže neophodnu pomoć na terenu“, kazali su iz te partije.

Prema njihovim riječima, predstavnici Demokrata su obezbijedili namirnice i o svom trošku ih dostavljali građanima na seoskim područjima opštine Žabljak, bez ikakvog kontakta sa njima, ostavljajući im namirnice ispred domova.

„Demokrate oštro osuđuju ovakvo postupanje i pozivaju nadležne da reaguju i osude ponašanje pripadnika Uprave policije, i da ih sankcionišu zbog zloupotrebe službenog položaja i političkog obračuna sa neistomišljenicima“, kaže se u saopštenju.

Demokrate su poručile da niko neće zaustaviti njihove poslanike i odbornike da na terenu, širom Crne Gore, pomažu ugroženim građanima, ne kršeći pri tome ni jedan propis ili naredbu nadležnih organa.

„Pozivamo sve poslanike Demorkata da odmah izađu na teren i pomognu građanima u prevazilaženju ove izuzetno teške situacije, uvijek poštujući naredbe i preporuke Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije