fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa vakcinu se prijavila petina najstarije populacije

Za vakcinu se prijavila petina najstarije populacije


Podgorica, (MINA) – Za vakcinu protiv korona virusa do četvrtka se putem sajta covidodgovor.me prijavilo 4.365 osoba starijih od 80 godina i njihova imunizacija počinje od ponedjeljka.

To je Pobjedi kazao generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić.

Ta grupa je druga po redu, nakon vakcinisanih zdravstvenih radnika koji se bore sa kovidom i zaposlenih i štićenika u domovima za stare.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Danilo Jokić rekao je Pobjedi da je sve spremno za vakcinaciju starijih od 80 godina, i da će ovih dana izabrani doktori napraviti prvu selekciju i kontaktirati te osobe i odrediti im termin.

On je objasnio da izabrani doktori imaju uvid u zdravstveni karton i istoriju bolesti na osnovu kojeg će se napraviti selekcija.

“Do onih koji nijesu u mogućnosti da dođu do punkta za vakcinisanje, što zbog bolesti ili invaliditeta, doći će patronažna služba i vakcinisati ih”, kazao je Jokić.

On je rekao da će se voditi računa i o adresi stanovanja, kako bi svi koji treba da se vakcinišu gravitirali prema najbližim punktovima.

Jokić je naveo da su u Podgorici 24 ekipe koje će raditi po sat, da su dva punkta postavljena u Donjoj Gorici, tri se nalaze se u Vojnom medicinskom centru, jedan u domu zdravlja u Staroj varoši, dok će u Tuzima i Golubovcima raditi po dvije ekipe.

Za vakcinaciju stanovništa biće obezbijeđen i prostor u Sportskom centru Morača. Po tom principu biće organizovana vakcinacija i u svim ostalim crnogorskim opštinama.

Najčitanije