fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa stanove zaposlenih u kulturi naredne tri godine 1,8 miliona EUR

Za stanove zaposlenih u kulturi naredne tri godine 1,8 miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore opredijelila je 1,8 miliona EUR za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi naredne tri godine, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Resorni ministar Aleksandar Bogdanović i predsjednik Sindikata kulture Željko Kalezić danas su potpisali Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u kulturi.

Kako se navodi, Sporazumom je predviđeno izdvajanje sredstava za 2021, 2022. i 2023. godinu.

„Trogodišnjim Sporazumom, Vlada se obavezala da u poseban fond Sindikata kulture uplaćuje 600 hiljada EUR na godišnjem nivou, odnosno 1,8 miliona EUR za naredne tri godine, za rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u sektoru kulture“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Sporazum od izuzetnog značaja za poboljšanje ekonomsko-socijalnog statusa zaposlenih u javnim ustanovama kulture na nacionalnom nivou.

“Podsjećamo da je prethodni trogodišnji sporazum, kojim su opredijeljeno od 700 hiljada EUR, rezultirao započinjanjem izgradnje stambenog objekta na Cetinju, prve zgrade u Crnoj Gori namijenjene zaposlenima u sektoru kulture”, kazali su iz Ministarstva.

Najčitanije

Partizan, Liga konferencija, žrijeb, Šerif

Sjutra utakmice 27. kola

Podgorica, (MINA) - Utakmicama 27. kola, nakon dvonedjeljne pauze, sjutra će biti nastavljeno takmičenje...