fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa društveno odgovorne projekte 30 hiljada EUR

Za društveno odgovorne projekte 30 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Telekom je raspisao konkurs „Za svako dobro“, na osnovu kojeg će dodijeliti donacije za društveno odgovorne projekte u ukupnom iznosu od 30 hiljada EUR.

Iz te kompanije kazali su da za donacije mogu da apliciraju sve nevladine organizacije (NVO) registrovane u Crnoj Gori sa projektima koji su posebno važni za zajednicu, kao i digitalnim idejnim rješenjima čiji su ciljevi u skladu sa prioritetima konkursa.

“I ove godine oblasti podrške su obrazovanje i kultura, zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo”, navodi se u saopštenju.

Iz Telekoma su rekli da je konkurs otvoren do 26. oktobra ove godine.

Kako je saopšteno, Telekom će dodijeliti sredstva za realizaciju u maksimalnom iznosu do deset hiljada EUR po projektu.

PR Crnogorskog Telekoma Matija Otašević pozvao je NVO da razmišljaju šire i streme dalje i da se prijave sa projektima koji doprinose dobrobiti zajednice, a u čijoj se realizaciji primjenjuju digitalne tehnologije.

On je naveo da je u prethodnih šest godina konkurs Za svako dobro postao jedna od najprepoznatljivijih inicijativa Telekoma.

Kako je saopšteno, kriterijumi kojima će se prilikom selekcije za uži izbor projekata i idejnih rješenja rukovoditi Odbor za donacije, su relevantnost problema kojeg projekat tretira i način njegovog prevazilaženja.

“Kao i u kojoj mjeri realizacija projekta donosi dobrog za širu lokalnu zajednicu, inovativnost, izvodljivost i održivost, usaglašenost sa vrijednostima Crnogorskog Telekoma, stručnost lica uključenih u projekat, veličina ciljne grupe”, dodaje se u saopštenju.

Iz Telekoma su kazali da će se o dodjeli donacija za podršku realizaciji projekata odnosno digitalnih idejnih rješenja, odlučivati na osnovu rezultata glasanja online zajednice, kao i glasova komisije koju čine predstavnici Crnogorskog Telekoma.

Najčitanije