fbpx
NaslovnicaCrna GoraVukčević izabran za predsjednika DIK-a

Vukčević izabran za predsjednika DIK-a

Podgorica, (MINA) – Poslanici crnogorske Skupštine izabrali su Đorđija Vukčevića za predsjednika Državne izborne komisije (DIK).

Za izbor Vukčevića na tu funkciju glasao je 41 poslanik, dok protiv i uzdržanih nije bilo.

Vukčevića je za tu funkciju ranije predložio Administrativni odbor.

Mjesto predsjednika DIK-a bilo je upražnjeno od 7. oktobra prošle godine, kada je tadašnjem predsjedniku Budimiru Šaranoviću istekao četvorogodišnji mandat.

Predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja kazao je da je Vukčević, prema mišljenju većine članova odbora, bio najkredibilniji kandidat.

On je rekao da će glasanjem za Vukčevića poslanici doprinijeti kompletiranju DIK-a, a samim tim i punom legitimitetu rada.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuletić naveo je da Vukčević ima veliko iskustvo u pravnoj struci i najbolje reference za obavljanje funkcije predsjednika DIK-a.

Poslanici pozicije kritikovali su kandidaturu Vukčevića.

Nezavisni poslanik Nedjeljko Rudović rekao je da je on “namještenik DPS-a”, dok poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović smatra da je rasprava o izboru predsjednika DIK-a čista provokacija, kojom se pokušava skrenuti pažnja sa suštine.

Predstavnik poslaničkog kluba SNP-Demos, Miodrag Lekić kazao je da umjesto depolitizacije, postojaće još jedan vojnik partije, jer je izvjesno da je Vukčević iz vladajuće stranke.

Najčitanije