fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujović: DPS pandemiju koristi za nastavak afere Snimak

Vujović: DPS pandemiju koristi za nastavak afere Snimak

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) je odbijanjem kontrole u dodjeljivanju socijalne pomoći iz budžetske rezerve u izbornoj godini pokazala da joj je, umjesto pomoći građanima, jedini cilj partijska zloupotreba javnog novca i nastavak afere Snimak, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Član Predsjedništva Ivan Vujović je kazao da je krajnje nemoralno koristiti muku svih u trenutnoj situaciji i očigledno lošu namjeru, izmjenom Zakona o finansiranju političkih subjekata, maskirati navodnom brigom za građane.

On je podsjetio da je odbijen amandman SDP-a kojim bi se otklonile sve sumnje u zloupotrebu socijalnih davanja.

“Ne samo da su odbili dobronamjeran predlog SDP, već nijesu ponudili bilo koje drugo rješenje koje bi garantovalo da se neće nastaviti praksa zloupotrebe javnih sredstava, po kojoj je ovdašnja vlast odavno prepoznata u međunarodnim okvirima”, kazao je Vujović.

On smatra da je rad Komisije za budžet, koja treba navodno objektivno da vrednuje kriterijume socijalne pomoći, permanentno obavijen velom tajne.

“Kad smo od njih tražili podatke gdje ide državni novac koji oni dijele uvijek je odgovor bio da se radi o tajnim podacima. Kao da je riječ o tajnom društvu ili privatnom novcu par funkcionera, a ne o komisiji Vlade i sredstvima svih građana”, rekao je Vujović.

On je naveo da iz DPS-a kažu da “treba da im vjerujemo i da će oni novac dijeliti pošteno”.

“Ako je neko prije afere Koverat i bio toliko naivan da povjeruje u njihovo “poštenje“ u raspolaganju novcem, definitivno da poslije tog korupcionaškog skandala ne postoji niko u Crnoj Gori ko im vjeruje na riječ. Niko, pa čak ni oni koji ih glasaju”, poručio je Vujović.

On je kazao da su u petak imali priliku da čuju i obmanu poslanika vlasti kako, navodno po Zakonu, postoji obaveza obavještavanja o socijalnim davanjima Odbora za antikorupciju i Agencije za sprječavanje korupcije.

“Autori tih manipulacija zaboravili su da kažu da se ta obaveza odnosi samo na period od raspisivanja izbora”, rekao je Vujović.

SDP je pozvao sve građane u stanju socijalne potrebe da, uporedo sa zahtjevima koje upute užem kabinetu Vlade, proslijede i opozicionim klubovima.

“Kada već ne žele zajednički rad i povjerenje iskoristićemo mogućnost da njihovu navodnu objektivnost testiramo na djelu”, rekao je Vujović.

Najčitanije