fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujanović: Čestitao sam Dan RS prije nego što je proglašen neustavnim

Vujanović: Čestitao sam Dan RS prije nego što je proglašen neustavnim

Podgorica, (MINA) – Bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je da je Dan Republike Srpske (RS) čestitao 2011. godine, prije nego što ga je Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) proglasio neustavnim.

Socijalistička narodna partija je ranije danas saopštila da su predstavnici bivše vlasti neargumentovano “osuli paljbu“ po premijeru Zdravku Krivokapiću pozivajući se na informaciju da je čestitao Dan RS, navodeći da je to 2011. godine učinio i Vujanović, tadašnji predsjednik Crne Gore.

Vujanović je u reagovanju naveo da je njegova čestitka upućena 2011. godine zloupotrijebljena.

„Čestitku sam uputio 2011. na poziv da prisustvujem svečanom obilježavanju, a prije nego je 2016. godine ovaj datum od Ustavnog suda BiH proglašen neustavnim zbog diskriminatorskog karaktera, a na inicijativu tadašnjeg člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića“, kaže se u reagovanju.

Vujanović je istakao da je svoj odnos poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, njenih entiteta, konstitutivnih naroda i građana iskazivao u svim prilikama.

„Imajući zadovoljstvo da budem domaćin brojnih posjeta članova i predsjedavajućih Predsjedništva BiH, a i da više puta posjetim BiH, poslednji put u zvaničnoj posjeti, u martu 2017. godine“, dodaje se u reagovanju Vujanovića.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...